Blog

Què passa si no presento la declaració de la renda dins del termini establert?

Què passa si no presento la declaració de la renda dins del termini establert?

S’acosta el dia 30 de juny i tu encara no has fet els teus deures fiscals? Tens pendent encara formalitzar la teva declaració de la renda? Tot i que les presses mai són bones conselleres, també és veritat que encara tens fins al divendres per rendir comptes amb Hisenda.

No obstant això és interessant conèixer quines conseqüències tindria presentar la declaració de la renda fora de termini. De fet, és una de les preguntes que més es formulen aquests dies, sobretot entre aquells que s’han adormit a l’hora de formalitzar la gestió. El primer que cal saber sobre aquest tema és que tot aquell que no hagi regularitzat la seva situació abans del 30 de juny podrà fer-ho després (don’t panic); això sí, mitjançant el pagament d’un recàrrec que pot anar del 5% al 20%.

La penalització, però, pot ser molt més estricta i costosa per a aquells contribuents als qui l’Agència Tributària els va notificar específicament una declaració obligatòria; en tals casos, la infracció tributària podria oscil·lar entre el 50% i el 150% del total a pagar.

Per saber a quant ascendeix el nostre recàrrec haurem de tenir en compte el que dicta la Llei General Tributària, la qual estableix un sistema que funciona així:

  • Presentar la declaració en els tres mesos següents a la finalització del termini –> 5%
  • Presentar la declaració en els sis mesos següents a la finalització del termini –> 10%
  • Presentar la declaració entre els sis i dotze mesos posteriors a la finalització del termini –> 15%
  • A partir de l’any, el recàrrec ascendirà al 20% i a aquest se li hauran de sumar interessos de demora.

Palau i Associats treballem per assegurar la tranquil·litat en matèria fiscal dels nostres clients, per això us animem a què deixeu aquest tipus de tràmits i gestions en mans del nostre equip d’especialistes en assessorament fiscal. Consulteu-nos!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Deixar un comentari