Blog

#Renda2016 | Quant trigarà Hisenda a retornar-me els diners?

#Renda2016 | Quant trigarà Hisenda a retornar-me els diners?

L’Agencia Tributaria té un termini màxim de sis mesos per executar la devolució als contribuents que la declaració de la Renda els surt a retornar. La Llei d’IRPF estableix que les devolucions han de realitzar-se abans del 31 de desembre de 2017.

Normalment l’Administración paga abans. Si es va realitzar la declaració via Renda Web, el pagament pot demorar-se només 48 hores. En el cas de les declaracions presencials, el termini és d’entre 15 dies i un mes. No obstant això, és necessari tenir en compte que el retard en la devolució també depèn de la complexitat de cada declaració de la Renda i en les possibles divergències entre el declarat i la inspecció tributària. Segons l’experiència d’anys anteriors, en tres o quatre dies s’hauria de rebre la devolució en el número de compte facilitat.

Fins al 30 de juny de 2017 està obert el termini per presentar l’esborrany ‘a retornar’ per les següents vies: oficines de l’Agencia Tributaria, oficines disposades per les comunitats autònomes o per entitats locals que col·laboren amb l’Agencia Tributaria.

A la pàgina web de l’Agencia Tributaria, a l’apartat ‘Consulta devolució’, es pot revisar l’estat de la declaració. Quan Hisenda realitzi les comprovacions pertinents i la declaració sigui correcta, apareixerà la data aproximada en la qual es realitzarà la devolució.

Necessites assessorament fiscal o ajuda amb la teva declaració de la Renda 2016? Contacta amb nosaltres i el nostre equip integral especialitzat en aquest tipus de tràmits resoldrà tots els teus dubtes.

Tags: , , , , , , , , , ,

Deixar un comentari