Blog

Canvi en l’IVA de les importacions

Canvi en l’IVA de les importacions

A la nova reforma fiscal, regulada per la Llei 28/2014 del 27 de novembre, han aprovat un canvi en la forma de declarar l’IVA de les importacions (art.167. Dos LIVA).

Actualment quan hi ha importacions, és a dir, compres de béns en països que no formen part de la Unió Europea, s’ha de realitzar el pagament previ de l’impost de l’IVA d’importació a la Duana.

Amb la nova reforma fiscal que va entrar en vigor l’1 de Gener de 2015, els importadors que siguin empresaris o professionals, que tinguin un període de liquidació que coincideixi amb el mes natural, poden diferir l’ingrés de l’impost que es realitza a la Duana i declarar-ho directament a la liquidació de l’IVA (model 303).

S’estableix la possibilitat d‘incloure la quota de l’IVA d’importació a la declaració d’IVA corresponent al període en que es rebi el document on consti la liquidació, evitant l’efecte financer de l’ingrés de les quotes, per la seva posterior recuperació a través de la deducció a la declaració d’IVA.

Aquelles empreses o persones físiques que vulguin acollir-se a aquesta novetat ho hauran de sol·licitar abans del 31 de gener mitjançant la Declaració censal d’alta modificació i baixa (model 036). Per poder-se acollir a partir de l’any 2016, s’haurà de tramitar la sol·licitud, abans del dia 30 de novembre de l’any anterior.

Aquelles empreses que no realitzin liquidacions mensuals i vulguin acollir-se al diferiment de l’impost d’importació, ho hauran de sol·licitar amb anterioritat la inscripció al registre de devolució mensual.

Aquesta nova mesura pot afavorir a la teva empresa, i nosaltres som experts en aquest tipus de gestions. No deixis la teva fiscalitat en mans de desconeguts, i confia en Palau i Associats per assegurar-te l’èxit a la teva empresa. Truca’ns i demana’ns una cita, i podràs conèixer la professionalitat del nostre equip.

Maria José Duran Russell – Departament Fiscal

Tags: , ,

Deixar un comentari