Blog

El Govern aprova la prorrogació dels ERTE fins al 31 de gener del 2021

El Govern aprova la prorrogació dels ERTE fins al 31 de gener del 2021

Acord social en defensa de l’Ocupació

Després de vàries setmanes de negociacions i intercanvi de propostes, es dóna llum verda a la proposta després de comptar amb el beneplàcit de Patronal i Sindicats

Un dia abans que expiri l’actual regulació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE), el Consell de Ministres anuncia una pròrroga d’aquests fins el 31 de gener del 2021. L’objectiu és vetllar i permetre la continuïtat de la major quantitat d’empreses i de llocs de feina possibles en un context econòmic advers i fortament colpejat per la crisi sanitària del Covid-19.

La gran incògnita era si la pròrroga dels ERTE s’aplicaria per a tots els sectors; el text reflecteix un acord amb el qual, i d’acord amb les paraules de la CEOE, “se sentiran representades totes les empreses que hagin vist la seva activitat afectada per la crisi de la pandèmia”.

Amb aquesta pròrroga no es tocarà la prestació pels assalariats que portin en ERTE més de sis mesos; recordem que, d’acord la legislació, aquesta ajuda hauria de passar del 70% al 50% de la base reguladora.

De la mateixa forma, s’estableix una prestació extraordinària pels treballadors fixos discontinus, aquells que treballen en zones turístiques i que, durant aquest estiu, no han pogut fer-ho i per tant no han acumulat cotització per a la prestació per desocupació.

L’Executiu també manté la reposició del dret a cobrar l’atur pels afectats per ERTE amb un comptador a zero per aquells que puguin ser acomiadats al llarg del 2021.

ERTE per limitació d’activitat o “ERTE per rebrot”

Destaca el que s’ha anomenat “ERTE de rebrot”, o ERTE per limitació d’activitat. Es tracta d’una ajuda pensada per aquells casos en què l’activitat empresarial es vegi afectada a conseqüència de la decisió d’una autoritat local, autonòmica o estatal de limitar els aforaments, els horaris o l’activitat d’un negoci.

A aquests ERTE poden acollir-se tots els sectors i empreses, incloses les de comerç i hostaleria.

Si necessites assessorament en matèria fiscal, una assessoria laboral o recórrer al nostre equip especialista en dret laboral, no dubtis en contactar amb el nostre despatx: 93 780 65 76.

Via | RTVE – La Vanguardia

Deixar un comentari