Blog

Nou paquet de mesures econòmiques i socials de suport durant la crisi del Covid-19

Nou paquet de mesures econòmiques i socials de suport durant la crisi del Covid-19

El Consell de Ministres aprova més de 50 mesures amb les quals es complementa la xarxa de seguretat articulada per l’Estat per donar resposta a la situació causada per la pandèmia

  • Des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma es prohibeixen els desnonaments d’inquilins i s’articulen microcrèdits a través del ICO perquè els inquilins en situació vulnerable puguin fer front al pagament del lloguer amb un termini de devolució de fins a 10 anys.
  • El Govern també ha creat un nou subsidi per a empleades de la llar afectades pel cessament o per la reducció de la seva activitat; una ajuda també subjecta a treballadors temporals el contracte dels quals finalitzi sense dret a prestació.
  • S’habilita, a l’hora, a la Seguretat Social perquè es concedeixin moratòries en el pagament de les cotitzacions socials a empreses i autònoms i es permet l’aplaçament del pagament de deutes amb la Seguretat Social fins el 30 de juny de 2020.
  • Pel que fa als treballadors autònoms, aquells que s’hagin vist obligats al cessament de la seva activitat per la situació d’excepció en què ens trobem, podran aplaçar sense càrrec la quota de la Seguretat Social de març pels dies que hagin treballat. També s’inclouen en la moratòria d’hipoteques els immobles afectats a l’activitat econòmica dels autònoms.
  • Les empreses no podran tallar subministraments bàsics a l’habitatge habitual de cap ciutadà durant l’Estat d’Alarma.

Aquestes són algunes de les mesures econòmiques i socials que el Consell de Ministres aprovava a principis d’aquesta setmana per minimitzar l’impacte de la crisi causada pel Covid-19. Parlem d’un tercer paquet que se suma a les altres mesures i que es complementa amb 50 actuacions més, reforçant-se així encara més la xarxa de seguretat articulada per l’Estat per donar resposta a la situació que ha causat la pandèmia.

Us les expliquem amb molt més detall a la circular que hem publicat a la nostra pàgina i enviat als nostres clientes, la qual trobareu a través d’aquest enllaç. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic si teniu dubtes al respecte d’aqueta normativa.

A Palau i Associats #EnsQuedemACasa però seguim més al peu del canó que mai per donar resposta als nostres clients en matèria d’assessoria fiscal, laboral, jurídica, econòmica, etc. Som advocats, economistes i assessors fiscals; la teva gestoria de confiança a Terrassa.

Deixar un comentari