Blog

“RENTA WEB”, nou concepte de fer la Declaració de Renda a partir del 2015

“RENTA WEB”, nou concepte de fer la Declaració de Renda a partir del 2015

Tot i encara falten bastants mesos per que s’iniciï la campanya de la Renda del 2015, ens trobem amb la noticia de què l’Agència Tributària ja està treballant sobre la forma en què aquesta sigui presentada i els programes i mitjans pels quals fer-ho.

A ningú se li escapa que, cada vegada més, les eines amb les quals treballem i fem servir, majoritàriament, són els telèfons o dispositius mòbils. Agafant aquest criteri, i tenint en compte que cada com més el contribuent ha de realitzar més tràmits amb l’Agència Tributària, volen potenciar que aquests es puguin realitzar a través de dispositiu mòbils, cosa que actualment està força limitat.

Aquesta limitació ve donada, bàsicament, per les aplicacions que s’han de tenir instal·lades i que proporciona la pròpia Agencia. Aquestes, per norma general, no son compatibles amb els dispositius mòbils.

És per això que, estan treballant en un entorn web on no sigui necessari instal·lar el famós “PROGRAMA PADRE” i que la nostre declaració es pugui visualitzar, editar i presentar des de qualsevol dispositiu que tingui accés a Internet, i en qualsevol moment.

Aquests passos ja fa anys que l’Agència Tributària els està posant en funcionament amb més tràmits i gestions i, és per això que, cal pensar que el futur amb les Administracions Públiques (Agència Tributària, Seguretat Social, etc.) serà, pràcticament tota, per via digital. Donat aquest escenari es essencial plantejar-se tenir un molt bon coneixement dels dispositius que ens donen accés a aquest servei així com acostumar-nos, cada vegada més, a utilitzar-los i saber el sistema de navegació que ens reclama l’Administració.

L’obtenció i utilització del certificat digital així com del DNI electrònic serà imprescindible per fer qualsevol gestió amb l’Administració Pública.

Marc Carrasco – Departament TIC i Fiscal

Deixar un comentari