Blog

Subvencions per a bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la crisi del Covid-19

Subvencions per a bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la crisi del Covid-19

  • S’habiliten subvencions per a autònoms i pimes de la restauració i d’estètica i bellesa.
  • La Generalitat posa en marxa, juntament amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, el Programa de reactivació econòmica en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa.

Amb l’objectiu de reactivar el sector de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa davant el tancament provisional originat per la resolució SLT/2546/2020 del 15 d’octubre, i per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la Covid-19 a Catalunya, el govern català anuncia un programa d’ajuts econòmics destinats a tots els negocis afectats per aquest cessament de l’activitat durant, al menys, 15 dies.

Les persones beneficiàries d’aquest ajuts són aquells professionals autònoms i PIMES que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa que hagi estat obligat a tancar; cal tenir en compte que han d’estar donades d’alta al cens de l’IAE i han de tenir, com a mínim, un establiment operatiu a Catalunya. Caldrà, a més, que el beneficiari de l’actuació s’adhereixi a totes les campanyes de reactivació del sector comercial i de serveis que s’impulsin des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

S’entenen com a empreses que presten aquestes activitats afectades els bars, restaurants, cafeteries -inclosos aquells que es troben dins d’un centre comercial o mercat-.

Només es podrà presentar una sol·licitud per beneficiari.

Dades clau d’aquest programa:

  • Subvenció  per a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, amb una dotació inicial de 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.
  • Préstecs de 15.000 euros a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç. Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir del 21 d’octubre a través del web d’Avalis de Catalunya.
  • Decret llei per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials.

Via | GencatSíntesis Diària

Deixar un comentari