Blog

Treballadors autònoms | Podran deduir despeses de la llar, encara que menys de les esperades

Treballadors autònoms | Podran deduir despeses de la llar, encara que menys de les esperades

Un gran nombre dels 3,2 milions d’autònoms espanyols tenen la seva oficina a la seva pròpia casa. És per això que durant molts anys han sol·licitat que despeses com la llum, l’aigua o la connexió a internet es puguin deduir. La nova Llei de l’Autònom ha donat llum verda a aquesta possibilitat, encara que no satisfarà els que esperaven imputar els costos totals del manteniment el seu habitatge.

La reforma de la llei no és tan favorable en aquest punt, però ha de considerar-se com un pas cap endavant. Fins al moment la deducció era interpretable, la qual cosa dificultava imputar aquestes despeses al negoci. Ara hi haurà una fórmula per fer-ho: el nou document recull que és possible desgravar-se el 30% de les despeses que es generen en el 30% de l’habitatge, que és la part que, en la pràctica, es destina a tasques laborals.

Més senzill: en primer lloc, has de declarar prèviament quina part de la teva casa utilitzes per al teu treball. I, d’aquesta part, has de calcular el 30%. Per exemple, si en el cens fiscal has declarat un habitatge de 100 metres, podràs imputar el 30% dels costos de manteniment de 30 metres. Si aquest procediment es duu a terme d’una altra manera, els autònoms podran ser sancionats. En la pràctica, és un 9% del total, una millora respecte a la normativa vigent, tot i que es queda lluny del pretès.

Les factures dels subministraments d’aigua, gas, electricitat, telefonia i internet seran les que es podran presentar. Fins avui, si els autònoms declaraven aquestes despeses associades a la seva empresa corrien el risc que una inspecció de Treball finalment conclogués en no reconèixer-los.

Els treballadors per compte propi també podran desgravar-se els costos relatius a dietes, fins i tot quan aquests menjars tinguin lloc en la mateixa localitat on està el domicili fiscal. Si és a la ciutat on es resideix, fins a un màxim de 26,67 euros al dia; si és en una altra, la xifra puja a 53,34 euros. A l’estranger, la xifra ascendeix fins a 48,08 euros diaris. En aquests casos, és obligatori presentar factura i el pagament mai ha de fer-se en metàl·lic, sinó en targetes de dèbit o crèdit o altres sistemes de pagament online.

A Palau i Associats vetllem pels interessos dels treballadors autònoms buscant les solucions més favorables per als seus interessos. El nostre equip d’especialistes proporciona tota l’ajuda i tots els consells que necessiten. Consulta’ns i rep el millor assessorament fiscal per a la teva empresa

Via | 5D

Tags: , , , , , ,

Deixar un comentari