Blog

Consells legals per evitar problemes durant el Black Friday

Consells legals per evitar problemes durant el Black Friday

Els teus drets com a consumidor són els mateixos que durant la resta de l’any

El Black Friday és una d’aquestes dates que s’esperen amb impaciència, casi tant com el dia de Reis quan hom té 5 anys. Alguns fa dies que miren i comparen per saber en què invertir quan arribi el famós dia D; altres, encara havent-s’ho preparat poc o res, intueixen que quelcom caurà, com cada any. En tot cas, i encara que sigui un esdeveniment heretat dels Estats units, aquí porta anys més que instal·lat i, així com quan s’apropen els períodes de rebaixes acostumem a tenir alguns aspectes en compte, amb aquest dia passa exactament el mateix.

Per començar, parlem de la ciber delinqüència. Sense ànim de resultar alarmistes, és important tenir present que l’activitat online augmenta moltíssim durant el cap de setmana en què se celebra el Black Friday; l’increment de visites es veu, a ulls dels delinqüents, com una oportunitat ideal per agafar al consumidor desprevingut, d’ençà que sigui necessari tenir al cap aquest aspecte per estar sempre a l’aguait i procurar que els processos de pagament siguin els habituals.

De la mateixa forma, és important que coneguem els nostres drets com a consumidors, sobretot en aquests períodes en què els compradors ens deixem portar molt pels impulsos i ens mou l’afany d’anar ràpidament, fet que pot ocasionar que passem per alt fàcilment alguns detalls clau en la compra els quals podrien estar vulnerant els nostres drets.

Vet aquí alguns aspectes que podrien resultar-nos útils a l’hora d’estalviar-nos problemes durant el Black Friday o el Cibermonday:

  • Guardar la publicitat: la publicitat és vinculant i es converteix en una espècie d’assegurança de cara a la compra en el moment de defendre els teus drets si les condicions no es compleixen tal com estaven anunciades.
  • Investiga les botigues amb antelació: comprovar que la botiga online en la qual volem efectuar la compra és segura és clau; fixa’t si fa servir un entorn segur en https i coneix d’avançada les condicions de la pàgina en relació a les despeses d’enviament, devolucions, terminis d’entrega, etc. De cara a possibles futures reclamacions, és important fixar-se si la pàgina té direcció física a la qual poder enviar-les.
  • El moment del pagament: La majoria de transaccions s’efectuen amb targeta de crèdit i, tot i que cada cop estem més acostumats a comprar amb aquests mètodes, recorda que mai se t’ha de sol·licitar el codi pin de la targeta. Mai.
  • No facis servir wifi públic: Si vols efectuar compres online és important que ho facis connectat a una xarxa segura; evita les xarxes públiques, ja que és la manera més senzilla de robar-te dades importants com són les teves dades de facturació.
  • Devolució: Disposes sempre de 14 dies naturals des de la recepció d’un article comprat per Internet per canviar d’opinió i tornar-lo, i per qualsevol motiu. Guarda sempre la documentació de la comanda per si tens que reclamar-la o retornar-la.

I sobretot tingues present: els teus drets com a consumidor són els mateixos que durant la resta de l’any, independentment dels descomptes. Si tens dubtes, recorda que sempre pots sol·licitar els serveis legals que oferim des de Palau i Associats, en aquest o en altres aspectes relacionats amb la legalitat.

Tags:

Deixar un comentari