Blog

Des d’avui, la mascareta és obligatòria en espais públics

Des d’avui, la mascareta és obligatòria en espais públics

Entra en vigor l’ordre SND/422/2020, de 19 de maig, per la qual es regulen les condiciones per a l’ús obligatori de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19

Mitjançant l’ordre present es disposa, amb caràcter general, l’ús obligatori de mascaretes en persones de més de sis anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de al menys dos metres i sent recomanable el seu ús per a la població infantil -tot i que no obligatori- d’entre 3 i 6 anys“.

El BOE publicava ahir dimecres l’ordre per la qual es regulen les condicions per l’ús obligatori de les mascaretes, la vigència de la qual engega avui, dijous 19 de maig. El text ho deixa clar: la mascareta és obligatòria en els espais exteriors i interiors d’ús públic quan la distància de seguretat, de dos metres, no estigui garantida.

Es tracta d’una mesura la qual afectarà a 45 milions de persones i, tot i que no és de caràcter obligatori pels menors de 6 anys, sí es recomana l’ús d’aquest tipus de protecció entre la població infantil d’entre 3 i 6 anys. Hi ha excepcions a aquesta norma:

  • Les persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria.
  • Les persones en que l’ús de la mascareta resulti contraindicat per motius de salut, debidament justificats, o que, per la seva situació de discapacitat o dependències, presentin alteracions de conducta que facin inviable el seu ús.
  • Les persones que estiguin desenvolupant activitats en que resulti incompatible l’ús de mascaretes.

En resum, hem de fer servir la mascareta sempre que siguem fora del nostre domicili habitual. També a l’aire lliure? També, sempre que ens trobem en una zona transitada.

Sobre les mascaretes, es recomanen les higièniques o les quirúrgiques i es demana que l’ús de les tipus FFP2 o FFP3 es reservi als professionals. Pel que fa a les de tela, es recomana que siguin de doble capa de cotó tupit i que es reutilitzin només després d’haver passat per la rentadora.

Les faltes lleus se sancionen amb imports que van dels 100€ als 600€.

Més informació | FAQ mascaretes El PaísBOE Normativa SND/422/2020

Deixar un comentari