Blog

Què passa si presento impostos fora de termini?

Què passa si presento impostos fora de termini?

Els desajustaments en el pagament d’impostos i els oblits a l’hora de presentar les declaracions són més habituals d’allò que a priori podríem pensar. Molts contribuents, sobretot aquells que treballen de manera autònoma, cometen errors portant al dia aquest tipus de tràmits. I tot i que tots cometem errors, tal com vèiem fa uns dies quan us parlàvem de la factura rectificativa, mai està de més tenir clares quines conseqüències, sancions, recàrrecs i mals del cap en general pot comportar el presentar un impost fora de termini.

Per a aquells que es pregunten què passa si presenten una declaració fora de termini, com podria ser el model 303 d’IVA, per exemple, vet aquí la resposta: Hisenda es posarà en contacte amb tu. En tal cas és molt probable que rebem una notificació de l’Agència Tributària on se’ns comuniqui la nostra falta de responsabilitat complint amb aquest deure; no serà una nota merament informativa, ja que anirà acompanyada d’una pertinent sanció (recàrrec). Cal destacar que la quantitat varia si som nosaltres els que ens adonem de l’error abans que Hisenda ens ho comuniqui.

Pel que fa a la sanció per haver presentat tard un impost, aquesta arriba en forma de recàrrec, un recàrrec que anirà en funció del temps que es trigui a presentar la declaració-liquidació. Atenció si es presenta amb més d’un any de retard perquè, de fer-se així, hi ha interessos de demora.

Per evitar sancions majors el millor és donar sempre el primer pas. “Rectificar és de savis”, que diu la dita. I també hauríem d’escoltar allò de “Persona previnguda en val per dos”; així, si no vols haver de fer front a aquest tipus d’errors amb Hisenda, el millor és que deixis la teva fiscalitat a les nostres mans. Et gestionem aquest tipus de tràmits i t’oferim el millor assessorament, contacta amb el nostre despatx!

Tags: , , , , , , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?