Blog

Quant s’ha de pagar a Hisenda si ens toca un premi de la loteria?

Quant s’ha de pagar a Hisenda si ens toca un premi de la loteria?

S’acosten les festes nadalenques i aquestes sempre venen carregades d’il·lusió i d’esperança. Ja queden pocs dies pel 25 de desembre, el que significa que ja podem començar a emocionar-nos amb la seva màgia. Ja és moment de preparar l’arbre, decidir el menú, fer les últimes compres i passejar-se per casa al ritme dels nens de Sant Ildefons.

Perquè… ets dels que es lleva cada dia de desembre al ritme del 1.000 euros? No pares de repetir allò de ‘tant de bo em toqui la loteria’ i fantasejes amb tot el que faries amb el premi? Aleshores, això que t’explicarem t’interessa. Sabries dir-nos quin percentatge del premi es queda Hisenda?

Quant es quedarà Hisenda pels premis obtinguts?

Els premis obtinguts de les loteries i apostes de l’Estat (SELA), dels sortejos de la Creu Roja i de les modalitats de jocs de la ONCE no s’inclouran dins de la base imposable de l’IRPF però sí que estaran subjectes a un gravamen especial.

La base de retenció del gravamen especial d’algunes loteries, com les mencionades més amunt, vindrà marcat per la xifra de 40.000€. Els premis d’import igual o inferior a 40.000€ (límit exempt) es cobraran de forma íntegra i no estaran subjectes al gravamen. Els premis que superin els 40.000€ es veuran obligats a pagar el gravamen especial que correspon a un 20% en impostos, sempre tenint en compte que els 40.000€ primers continuaran estant exempts.

Per exemple, imaginem que tenim un dècim premiat de la grossa de nadal, el que significa que hem sigut agraciats amb 400.000 euros. Aleshores, els primers 40.000€ estan exempts d’impostos. Dels restants 360.000€, se’ns gravarà el 20%, el que és el mateix, 72.000€. Aquests aniràn a Hisenda i nosaltres cobrarem els primers 40.000€ més els 288.000 restants. En total, el nostre bitllet de loteria premiat ens tornarà 328.000€

Com s’ha d’abonar el gravamen?

En el cas de ser els afortunats, les entitats pagadores dels premis seran les obligades a retenir el 20% sobre la base del gravamen especial. Així doncs, en el moment de cobrament del premi, ja estaria descomptada la retenció destinada a Hisenda i no hi hauria més obligacions fiscals addicionals.

Amb això, si has decidit jugar, només ens queda desitjar-vos que la sort us acompanyi. I recorda, que si necessites qualsevol tipus d’assessorament fiscal, comptem amb experts fiscalistes que podran ajudar-te a tu i a la teva empresa a resoldre qualsevol dubte que puguis tenir. Contacta’ns!

Tags: , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?