Blog

Kit digitalitzador per empreses

Kit digitalitzador per empreses

Des d’avui, aquelles petites i mitjanes empreses que ho desitgin, ja poden sol·licitar el Kit Digitalitzador que el Govern d’Espanya ha posat a disposició. Aquesta convocatòria, que forma part del Plan de Digitalización PYMEs 2021-2025, busca ajudar a les empreses espanyoles a millorar la seva presència a internet i ajudar-les a aprofitar-se dels recursos digitals que existeixen. Aquesta primera convocatòria compta amb un pressupost de 500 milions d’euros.

El termini de sol·licitud de les ajudes d’aquesta primera convocatòria s’extén durant sis mesos, des del 15 de març a les 11 hores, o fins a esgotar-se el crèdit establert per aquest tram d’empreses.

Què és el kit digitalitzador?

El Kit Digitalitzador és un programa públic d’ajudes finançat pel Govern espanyol, gràcies als fons Next Generation de la Unió Europea. Aquesta iniciativa es dirigeix a autònoms, microempreses, empreses petites i mitjanes que vulguin entrar o millorar les seves solucions digitals.

A qui va dirigida aquesta convocatòria?

Aquesta primera convocatòria va dirigida a les PIMEs d’entre 10 i 49 treballadors. Cada empresa que sol·liciti aquesta ajuda rebrà un bo de 12.000 euros a gastar en aquells serveis que desitgi. Per poder gaudir del bo, l’empresa haurà de treballar amb qualsevol dels agents digitalitzadors adherits que hagin sigut acreditats i aprovats pel Govern d’Espanya.

No podran presentar-se a aquesta convocatòria els agents digitalitzadors, les empreses de naturalesa pública i entitats de dret públic, col·legis professionals, societats civils, comunitats de bens, comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal o qualsevol d’altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que careixi de personalitat jurídica.

Els requisits per poder accedir a aquestes ajudes són els següents:

  • No tenir la consideració d’empresa en crisi.
  • Estar al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.
  • No estar subjecte a una ordre de recuperació pendent després d’una decisió prèvia de la Comisió Europea que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat comú.
  • No superar el limit d’ajudes minimis

A més, cada empresa que accedeixi al bo digital haurà de disposar de l’evaluació de Nivell de Maduresa Digital que està disponible al web de Acelera PYME del Govern d’Espanya.

Quines millores poden aplicar-se gràcies al kit digital?

El programa ha definit varies categories amb totes les millores que poden realitzar-se amb aquest paquet d’ajudes:

  • Lloc Web i presència a internet: creació i millora de la pàgina web, millora del posicionament (SEO), presència a cercadors, correu electrònic.
  • Comerç electrònic
  • Gestió de les xarxes socials
  • Gestió de processos: CRM i ERP
  • Serveis i eines d’oficina virtual
  • Business Intelligence i Analítica Web
  • Factura electrònica
  • Ciberseguretat i comunicacions segures.

Com es sol·licita aquesta ajuda a la digitalització?

Per poder sol·licitar el kit digital s’hauran de seguir els següents passos:

  1. Registrar-se a l’àrea privada de Acelera PYME i realitzar el test d’autodiagnòstic.
  2. Escollir una o varies solucions de digitalització ofertes pels agents digitalitzadors.
  3. Sol·licitar l’ajuda a la Seu Electrònica del Govern d’Espanya.
  4. Rebre el bo digitalitzador a gastar amb qualsevol dels agents digitalitzadors adherits.

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?