Blog

Treballadors autònoms | Les sis cobertures socials que tenen per dret

Treballadors autònoms | Les sis cobertures socials que tenen per dret

Els autònoms paguen mensualment una quota a la Seguretat Social, un abonament que els dóna dret a gaudir d’una sèrie d’ajudes bàsiques, en cas que siguin necessàries. El portal Infojobs Freelance, les ha recopilat en una llista: assistència sanitària, baixes temporals, incapacitat permanent, jubilació, maternitat, mort i supervivència.

A continuació, detallem les cobertures específicament i les prestacions que es presenten en cada cas:

  • Assistència sanitària. S’inclouen tant malalties comunes, especialitats i tractaments mèdic-quirúrgics. També accidents de treball i la cirurgia plàstica derivada d’aquests. Les dones també disposen de cobertura per maternitat, part i postpart. No obstant això, per als medicaments es requereix un pagament del 40% del seu valor.
  • Baixes temporals. En cas de malaltia o accident no laboral, l’autònom percep el 60% de la base reguladora des del dia 4 al 20 i del 75% quan es comença a comptar des del dia 21. Si aquestes circumstàncies obeeixen a motius professionals, s’abonarà el 75% de la base reguladora des de l’endemà de la baixa.
  • Incapacitat permanent. L’autònom rebrà, en aquest cas, una pensió del 55% de la base reguladora o, en el seu lloc, podrà percebre una indemnització de 40 mensualitats. És vitalícia si l’autònom té 60 anys.
  • Jubilació. Segons Infojobs, aquesta prestació és d’un 45% inferior a la dels treballadors que han cotitzat per compte d’altri. Les persones que es dediquen a un treball perillós o tòxic poden sol·licitar la jubilació anticipada.
  • Maternitat. Tant per a dones com per a homes, sempre que estiguin donats d’alta com a autònoms i puguin acreditar que han treballat durant 180 dies, com a mínim, dins els cinc anys anteriors al part.
  • Mort i supervivència. Les mútues concedeixen una indemnització per mort i una pensió als familiars en els casos de defunció del treballador derivada d’un accident laboral.

A Palau i Associats tenim un equip professional especialitzat en diversitat d’àmbits. Si ets autònom i necessites assessorament fiscal o laboral, no dubtis a traslladar-nos els teus dubtes per començar a treballar junts. Som especialistes al teu servei.

Via | CincoDías

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?