Blog

Aprovació del Govern a algunes mesures fiscals noves per reforçar l’economia i l’ocupació després del Covid-19

Aprovació del Govern a algunes mesures fiscals noves per reforçar l’economia i l’ocupació després del Covid-19

Sobre el tipus impositiu del 0% aplicable a l’IVA, el canvi d’opció de pagament a compte de l’Impost de Societats i l’opció pels autònoms que estimen el seu rendiment per mòduls de renunciar a aquesta modalitat de treball

Avui es publicava al BOE el Reial Decret-Llei 15/2020, aprovat el 21 d’abril, de mesures urgents complementàries per reforçar l’economia i l’ocupació arrel de la situació social i econòmica causada per l’epidèmia del Covid-19.

De les mesures fiscals que s’aproven, en volem destacar:

  • A l’article 8 s’aprova que el tipus impositiu aplicable de l’IVA serà del 0 % en les entregues, importacions i adquisicions intracomunitàries de béns necessaris per combatre els efectes del COVID-19.
  • L’article 9 permet fer el canvi d’opció de pagament a compte de l’Impost sobre Societats per calcular-ho segons el guany produït en el mateix exercici.
  • Alhora, els articles 10 i 11 que permet als autònoms que estimen el seu rendiment per mòduls, renunciar a aquesta modalitat i l’any 2021 tornar-la a aplicar o seguir amb el càlcul per mòduls però descomptar els dies naturals que hagi estat declarat l’estat d’alarma.

Si teniu dubtes al respecte o necessiteu el nostre assessorament fiscal, no dubteu en contactar-nos. Som Palau, estem a casa, però continuem treballant.

Més informació: Reial Decret-Llei 15/2020

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?