Blog

Desapareixen els mòduls

Desapareixen els mòduls

Sembla ser que, finalment, l’Administració Tributària ha decidit posar fre al descontrol imperant com a conseqüència de l’aplicació del sistema d’estimació objectiva per mòduls. És per això què, amb efectes de l’1 de gener de 2016, s’ha modificat alguns articles del Reglament de l’IRPF que incideixen en dos aspectes concrets.

El primer és l’eliminació de la major part de les activitats en mòduls que corresponen als epígrafs del grup 3, 4 i 5, i que s’emmarquen dins del procés productiu de qualsevol activitat empresarial. És a dir, es vol limitar el sistema de tributació a les activitats de comerç al detall.

El segon aspecte és la validació substantiva en els límits de facturació globals, així com en els referents a clients individuals, als que s’ha afegit, en la modificació del RD 633/2015 del 10 de juliol, nous límits relacionats amb el volum de compres. Tots ells tenen com objectiu acotar les activitats adscrites al sistema de mòduls a aquelles pròpies de negocis de poca dimensió i mínima transcendència tributària a efectes de recaptació.

Els nostres professionals estan preparats per aplicar la nova normativa i adaptar el sistema de facturació per a aquelles empreses i professionals que, fins ara, funcionaven amb el sistema de mòduls. Per assegurar que a partir del 2016 compleixes la llei de forma segura, no et deixis atabalar per les novetats i confia en els professionals de Palau i Associats per a què t’assessorin i et guiïn en aquest nou procés.

Francesc Palau Boada – Departament Fiscal

 

Tags: , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?