Blog

Possible pujada d’impostos al 2017

Possible pujada d’impostos al 2017

Amb l’objectiu de rebaixar el dèficit de les Administracions Públiques per l’exercici 2017, el govern estatal està preparant una sèrie de mesures que es resumeixen en una pujada d’impostos, sobretot en l’Impost de Societats i Impostos Especials.

En referencia a l’Impost de Societats, l’augment de la tributació s’aplicarà a través de restriccions en les deduccions que fins avui es poden aplicar a l’impost, així com també la restricció en les compensacions de bases negatives d’exercicis anteriors.

Els impostos especials que graven les begudes alcohòliques i el tàbac també experimentaran una pujada tributaria.

El govern també preveu la creació d’un nou impost que gravarà les begudes ensucrades.

Una mesura que també està estudiant és la d’eliminar el topall en les cotitzacions de la Seguretat Social pels salaris més alts amb la finalitat de recaptar més ingressos i així ajudar a la millora de les pensions.

Per la via de les despeses, el govern posa el focus en un pla d’impuls i transformació de l’Administració Pública pel període 2017-2019 mitjançant l’ús de les noves tecnologies i ampliar la capacitat de digitalització de la pròpia Administració que quantifica l’estalvi en uns 900 milions d’euros.

Haurem d’estar pendents de com s’acaben traduint aquestes noves mesures que el govern té en ment, així com l’afectació tant a títol particular com a nivell d’empresa.

Marc Carrasco – Assessor fiscal

Tags: ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?