Blog

Quant temps haig d’emmagatzemar la documentació de la meva empresa?

Quant temps haig d’emmagatzemar la documentació de la meva empresa?

Aquest dubte és un que sempre tenen els nostres clients. La falta d’espai a les oficines i la por a una multa de l’administració per no haver seguit les seves instruccions, fan que moltes de les empreses recorrin a nosaltres per assegurar-se l’èxit i evitar la tan temuda sanció.

Actualment, la prescripció fiscal és de 4 anys. Això significa que tota la documentació relacionada amb qüestions fiscals haurà de ser emmagatzemada de forma correcte durant aquest període de temps. En canvi, la prescripció penal és de 5 anys. El període d’emmagatzematge més llarg el trobem a nivell mercantil, ja que l’article 30 del Codi de Comerç estableix que tota la documentació s’ha de guardar durant 6 anys a partir de l’últim assentament realitzat als llibres.

ATENCIÓ!

A partir d’ara, amb la nova reforma fiscal, les bases imposables negatives pendents de compensar no caducaran, i aquesta reforma va acompanyada de la facultat de l’Administració de comprovar la procedència de la compensació originada en exercicis prescrits. Per tant, si existeixen bases imposables procedents d’exercicis anteriors, és important conservar la documentació que suporta aquest crèdit fiscal.

Per assegurar l’èxit a la teva empresa, és bàsic que coneguis la reglamentació i la compleixis, per assegurar el bon funcionament de la mateixa. Nosaltres volem oferir-te totes les eines per a què puguis gestionar-la de forma correcte i aconsegueixis tots els teus objectius. Mentre, Palau i Associats estarà a la teva disposició per resoldre tots els dubtes que puguis tenir. Si ens necessites, posa’t en contacte amb nosaltres i demana’ns una cita. Segur que plegats podrem solucionar allò que us fa ballar el cap.

 

Mireia Caparrós – Departament Fiscal i Comptable

Tags: , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?