Blog

A partir de l’1 de juliol de 2017 s’implanta el nou sistema d’informació inmediata (SII)

A partir de l’1 de juliol de 2017 s’implanta el nou sistema d’informació inmediata (SII)

Fa unes setmanes, compartíem amb vosaltres una notícia on us informàvem que quedava suspès temporalment la implementació del nou sistema d’informació inmediata. Doncs bé, el 2 de desembre de 2016 el Consell de Ministres va aprobar el Reial Decret 596/2016 que posa en marxa amb efecte l’1 de juliol de 2017 el nou Sistema d’Informació Inmediata (SII).

El SII consisteix en un nou sistema de subministrament d’informació de l’IVA a l’Agència Tributària que serà d’aplicació obligatòria per a grans empreses (facturació superior a 6.010.121,04€ a l’any anterior), grups d’IVA i inscrits al REDEME (Registre de Devolució Mensual de l’IVA).

Igualment, el podran usar de forma voluntària qui exerceixi l’opció a través de la corresponent declaració censal, pel que el seu període de declaració serà mensual.

Adjuntem la nota publicada per l’Agència Tributària amb el detall del nou sistema, que comportarà canvis substancials en el dia a dia de les empreses, ja que a mode d’exemple, s’haurà de facilitar en el termini de quatre dies naturals des de l’emissió d’una factura el detall del llibre registre de facturació.

Pots descarregar-te la nota informativa de l’Agència Tributària aquí

Encara que els efectes son a partir de l’1 de juliol de 2017, estaran obligats a remetre els registres de facturació del primer semestre de 2017 abans de l’1 de gener de 2018.

Per tant, serà necessari implantar actualitzacions als sistemes informàtics per poder atendre a les noves obligacions i dotar de majors recursos a les empreses per poder cumplir amb els terminis exigits.

Mireia Caparrós Alfaro – Assessora fiscal

 

Tags:

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?