Blog

Prorrogades la majoria de les mesures contra la COVID-19 a Catalunya

Prorrogades la majoria de les mesures contra la COVID-19 a Catalunya

La setmana passada, el Govern de la Generalitat de Catalunya va decidir aprobar la pròrroga de la majoria de les mesures de contenció de la COVID-19 al nostre país. Aquesta pròrroga entra en vigor avui, 3 de setembre i estaran en vigor, de moment, durant 7 dies. Aquesta pròrroga ha tingut en compte la situació epidemiològica actual, on encara es manté molta pressió als hospitals del nostre territori.

Les principals mesures que continuen vigents són:

  • La limitació de les reunions o trobades familiars o entre amics, ja sigui en l’entorn públic o privat, a 10 persones, excepte si són convivents.
  • L’aforament del 70% en esdeveniments civils o religiosos, incloses les bodes, el cult o els actes fúnebres.
  • La recomanació de reduir els aforaments en comerços i altres espais oberts al públic al 70% per evitar aglomeracions.
  • La recomanació per empresaris de mantenir el teletreball dels seus treballadors sempre que sigui possible.
  • El manteniment dels horaris d’apertura i tancament al públic de qualsevol activitat, essent entre les 6:00h i les 22:00h per norma general i fins les 00:30h del dia següent en cas d’activitats culturals, esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a benzineres, serveis de restauració i salons de joc.
  • En establiments de restauració, l’aforament màxim en interior serà del 50%, assegurant una distància entre taules de 1,5 metres, es restableix el consum a la barra. El màxim de comensals per taula a l’interior serà de 6 persones, i a l’exterior de 10 persones.
  • La reducció a un màxim de 1.000 assistents a fires comercials, congressos, convencions i festes majors.
  • No es permet fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància mínima. Tampoc es pot fumar en esdeveniments i activitats multitudinaris.

Per altra banda, a nivell escolar, s’adapta el nou Pla escolar pel curs que ara comença, i les universitats podran ampliar el seu aforament del 50% al 70% en les classes teòriques, encara que es segueix recomanant la docència telemàtica.

Pots llegir la resolució completa, on es detalla cada una de les mesures, entrant al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tags: ,

Deixar un comentari