Blog

S’aprova una rebaixa de l’impost de Societats per les PIMES

S’aprova una rebaixa de l’impost de Societats per les PIMES

El Consell de Ministres del passat dimarts va aprovar les directrius generals per l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030, que inclou entre altres mesures, la rebaixa de la càrrega impositiva per les PIMES.

Segons s’exposa en el document que es va compartir després del Consell de Ministres, el compromís es centra en anar rebaixant de forma gradual el tipus de gravamen per les petites i mitjanes empreses. Segons sembla, es pretén rebaixar fins el 23% (actualment és del 25%) el tipus de gravamen de Societats per aquelles empreses que facturin menys d’un milió d’euros.

Aquesta rebaixa aniria compensada d’un augment per les grans empreses, amb un tipus mínim de Societats del 15% i del 18% per la banca i petroleres. D’aquesta forma, es garanteix que les grans corporacions no acabin pagant menys per aplicar-se unes avantatges fiscals que els permetessin reduir el tipus general del 25%.

Aquest compromís del govern pretén aconseguir una reforma fiscal que permeti la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, on les empreses suportin un sistema tributari més equitatiu, progressiu i adaptat al seu volum de negoci.

Ara haurem d’esperar a què aquesta Estratègia segueixi el seu curs parlamentari per a què les petites i mitjanes empreses vegin reflectida aquesta rebaixa en els seus impostos.

Tags: , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?