Blog

El Congrés dels Diputats rebutja el decret del lloguer que el govern de Sánchez va aprovar al desembre de 2018

El Congrés dels Diputats rebutja el decret del lloguer que el govern de Sánchez va aprovar al desembre de 2018

Els contractes d’arrendament tornen a ser de tres anys i els llogaters podran exigir, un altre cop, avals o depòsits bancaris a banda de la fiança, la qual deixa de tenir un límit de dos mensualitats

 

El Congrés dels Diputats ha votat en contra de la validació del Reial-Decret Llei de mesures urgents en matèria d’habitatge i de lloguer que el govern de Pedro Sánchez aprovava el passat mes de desembre. La posada en marxa d’aquesta nova normativa responia a la intenció de l’Executiu de moderar els preus de l’habitatge i també els drets dels inquilins.

I tot i que va a estar vigent per uns dies, ara el Congrés tomba l’anomenat decret del lloguer, decisió en la qual ha sorprès molt l’actuació d’Unimos-Podemos; la formació morada no ha volgut donar suport a les mesures d’habitatge perquè considera que es tracta d’una normativa poc ambiciosa la qual incomplia, a més, el que s’havia pactat: que els ajuntaments poguessin pactar els preus màxims del lloguer.

Amb l’anulació del decret es torna a la situació prèvia: ara es vigent la llei de 2013. I què canvia? Doncs els contractes de lloguer tornaran a ser de tres anys i no de cinc i també se suprimeix la prohibició de mesures abusives: es podran tornar a demanar avals o depòsits bancaris a banda de la fiança, la qual ja no queda limitada a dues mensualitats; els propietaris podran sol·licitar el que vulguin.

Queden derogades també altres mesures com la protecció de les famílies en situació vulnerable davant dels desnonaments i les comunitats de veïns tornen a no tenir ni veu ni vot en la  limitació de pisos de lloguer turístic; això serà competència dels ajuntaments.

Amb la caiguda del decret queden anul·lades les mesures que ja s’estaven aplicant des de mitjans de desembre, tot i que als contractes de lloguer que s’hagin signat entre el 18 de desembre de 2018 i el 22 de gener de 2019 continuarà aplicant-se’ls la norma que va estar vigent durant aquests 35 dies.

Si necessiteu assessorament en relació a aquest tema, no dubteu en contactar amb el nostre despatx. Gestionem tot tipus de documentació necessària per la formalització de contractes d’arrendaments.

Via | Ara.cat

Tags: , , , , , ,

Deixar un comentari