Blog

Organitza assemblees generals virtuals i juntes directives o d’accionistes amb tots els requeriments legals

Organitza assemblees generals virtuals i juntes directives o d’accionistes amb tots els requeriments legals

A Palau i Associats ajudem a organitzar aquest tipus d’esdeveniments de manera online i vetllem per garantir la completa transparència i legalitat d’allò que es decideixi

Es poden celebrar juntes directives, d’accionistes i assemblees generals de manera online amb tots els requeriments legals que es necessiten? Suposa la organització d’aquest tipus d’esdeveniments en format virtual un perill per raons de seguretat i transparència?

En el context en què ens trobem i quan es tracta de celebrar esdeveniments com juntes directives, juntes d’accionistes i assemblees generals moltes empreses s’han preguntat si és viable i és legal organitzar aquest tipus de trobades de manera no presencial i que les decisions que es prenen tinguin garantia jurídica. Són vinculants les decisions que es prenen? Són legals els sistemes de votació en aquest tipus d’esdeveniments? Cal modificar els estatuts? No hi ha perill de què es filtri informació confidencial o que es produeixi certa censura per part de la cúpula de l’empresa o de l’entitat que organitza la cita?

Tot i que abans de l’arribada del Covid-109 algunes empreses ja apostaven per una fórmula online per celebrar aquest tipus d’esdeveniments, la realitat és que, fins aleshores, moltes ni s’ho plantejaven. Empreses com Starbucks, de fet, han estat pioneres enguany en celebrar la seva junta anual en el ciberespai, obligades, obviament, pel context de crisis sanitària.

I tot i que ens troben en plena desescalada i més d’hora que tard estrenarem la Fase 3, la veritat és que continua en les nostres mans la  responsabilitat de prevenir més contagis i evitar un rebrot de la pandèmia, tot extremant les mesures de seguretat. Així, i tot i que ens podem reunir de manera física -amb les distàncies de seguretat i mesures de prevenció adients-, no és del tot descabellat plantejar-se la possibilitat d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments, enguany, en l’entorn 2.0. Si alguna cosa ens ha ensenyat la crisis sanitària és que de les eines digitals en podem treure molt de profit i ens poden ajudar a ser més preventius que mai.

Celebra la teva assemblea general o junta d’accionistes amb tots els requeriments legals: t’ajudem a fer-ho possible i t’assessorem

A Palau i Associats hem acompanyat i assessorat els nostres clients en tot moment des de que es decretés l’Estat d’Alarma. I volem continuar fent-ho. De fet, i partint del fet que juny és un mes en què se celebren moltes assemblees generals i juntes d’accionistes, ens agradaria informar els nostres clients sobre la possibilitat d’organitzar aquest tipus d’actes amb tots els requeriments legals, amb transparència i amb seguretat.

Per això ens hem aliat i som prescriptors de la plataforma WeCongress, pionera en la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments. Ells possibiliten tot l’entramat tècnic i logístic i nosaltres revisem que la legislació ampari la celebració dels esdeveniments i garantim la legalitat de les decisions que es prenguin, tot revisant els estatuts.

Som especialistes en l’assessorament jurídic i volem apostar per les noves tecnologies per posar-vos-ho més fàcil que mai. La plataforma s’adapta als requeriments de qui celebra l’esdeveniment, permet preguntes obertes sense filtrar mitjançant un moderador, garanteix les votacions en directe i de forma remota amb seguretat i assegura la comunicació simultània perquè tots els participants puguin deliberar i decidir alhora, de manera segura i legal. Estalvia costos i temps en desplaçaments i ens permet ser més preventius pel que fa als contagis.

Si la teva empresa o entitat està interessada en aquesta nova possibilitat, adaptada a la nova normalitat, truca’ns! Estarem encantats d’atendre-us.

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?