Blog

“Qualsevol empresa que emmagatzemi informació de tercers a través de dispositius electrònics s’exposa a patir un atac cibernètic”

“Qualsevol empresa que emmagatzemi informació de tercers a través de dispositius electrònics s’exposa a patir un atac cibernètic”

Sobre les conseqüències del nou RGPD europeu davant les fugues de dades i de la necessitat imperiosa d’estar ciberprotegits

Vivim en una societat hiperconnectada, amb una forta presència d’aparells electrònics connectats entre si mateixos; en parlen del fenomen “El Internet de las Cosas”. I tot i que la transformació digital comporta beneficis molt grans que ens fan la vida més fàcil, també ens han fet més vulnerables, sobretot en allò que fa referència a la facilitat amb la qual es pot compartir informació sobre nosaltres, els usuaris.

La ciberseguretat és un factor crític per garantir la correcta transformació digital […] Necessitem un sistema de seguretat fort, propi, el qual ens protegeixi davant els ciberatacs, cada cop més complexos, als que cada cop, alhora, estem més exposats”, afirmen al respecte des de la firma de seguretat S2grupo.

Aquest escenari ha propiciat que s’impulsin mesures encaminades a la protecció dels usuaris, entre les quals destaca, sense dubte, el polèmic nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), l’aplicació del qual, durant els primers dies, ha generat escenaris de caos en les empreses europees, tant en les grans com en les petites.

I tot i que l’apocalipsi que molt preveien i temien amb el nou RGDP europeu no ha estat tal finalment, la normativa continua donant què parlar i generant maldecaps als empresaris, sobretot per la gravetat que comporta el seu incompliment. I és que les conseqüències de no seguir les regles poden ser particularment greus, amb sancions econòmiques molt elevades (multes de fins a 20 milions o del 4% de la facturació anual); entre les més destacades, la sanció de no comunicar en menys de 72h una fugida de dades per culpa d’un atac cibernètic.

I aquí tornem a recuperar el tema amb el qual engegàvem l’article. Quines possibilitats tenim de patir un ciberatac? Les probabilitats de què es produeixi una fugida de dades personals dels clients en mans d’una companyia no són tan baixes com a priori podria pensar-se. És més, sabies que Espanya va patir en 2017 el major número d’atacs cibernètics de la història? Superant els 120.000 i d’acord amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe); això es tradueix en un 140% més que fa 2 anys.

És per això que resulta especialment recomanable per a les empreses que disposin dels mitjans necessaris per prevenir i evitar aquests atacs; i no només això, també que estiguin preparats per saber com actuar davant d’aquestes situacions, així com saber tractar la informació de la qual disposen. Els beneficis de comptar amb un consultor de confiança i especialitzat en la nova legislació és clau, tant a l’hora de rebre assessorament com quan s’hagin de buscar solucions asseguradores davant la possibilitat de ser sancionats.

Necessites un consultor de confiança? A Palau i Associats, la teva gestoria a Terrassa, oferim assessorament integral, incloent-se els afers relacionats amb aspectes legals o amb assessorament TIC. Garantim la teva tranquil·litat a tots els nivells. Contacta’ns!

Via | Diario Expansión

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?