Blog

Canvis en la llei sobre treball autònom

Canvis en la llei sobre treball autònom

El dia 10 d’octubre ha entrat en vigor la Llei 31/2015, que actualitza una gran quantitat d’aspectes relatius al Treball Autònom. Estudiant el contingut de la nova norma, resulta evident que la principal voluntat de la mateixa és la de facilitar que cada cop més persones accedeixin a l’auto-ocupació, o el que és el mateix, fomentar allò que en els darrers temps coneixem com l’emprenedoria.

Com a mesures especialment destacables, a banda de la clarificació de possibles bonificacions en diverses condicions, i del foment de la contractació de familiars, es ressalten dues.

Per una banda, s’amplien els supòsits en què un perceptor de la prestació per atur pot capitalitzar la totalitat d’aquesta prestació, amb l’objecte d’emprendre una activitat per compte propi, així com una consegüent relaxació de les condicions d’accés.

Per altra banda, s’amplien els casos en què serà compatible la percepció d’una prestació per atur amb la realització d’una activitat autònoma.

És evident que la finalitat de la mesura és totalment lloable, en un escenari en què cada cop més persones expulsades del mercant laboral veuen com la seva única oportunitat rau en l’emprenedoria, però ens preguntem si aquesta obertura no es quedarà en grans titulars, o bé si realment suposarà un impuls a l’auto-ocupació.

Com a punt de partida, sembla un bon inici, però no podem perdre de vista que el dia a dia de l’autònom va molt més enllà de les condicions d’accés a l’activitat. Són molts els obstacles a superar setmana darrera setmana i, per desgràcia, els darrers anys de crisi han demostrat que no són tan importants les condicions d’inici d’una activitat, com les mesures que cal tenir a l’abast quan les coses no van bé, i al nostre parer, aquest és un punt que segueix quedant massa enlaire.

El temps ens dirà, en definitiva, si estem en el camí correcte.

Recorda que a Palau i Associats som experts en l’assessorament laboral. Si estàs pensant en muntar-te pel teu compte, assegura’t de conèixer tots els supòsits, implicacions i elements que has de tenir en compte a l’hora de fer-te autònom. Preocupa’t de fer el que saps fer, i deixa les tasques de gestió als experts en assessorament laboral i gestió amb l’administració.

David Ariete – Departament laboral

Tags: , ,

Deixar un comentari