Blog

La teva empresa es comunica amb l’Administració de forma digital?

La teva empresa es comunica amb l’Administració de forma digital?

2020 s’ha convertit en l’any en el que ens hem convertit tots en digitals. El teletreball ens ha obligat a aprendre com funcionaven les videotrucades o a treballar allunyats dels nostres companys.

Per sort, l’Administració pública ja porta anys treballant en la digitalització de tots els seus sistemes per millorar l’eficiència i reduir la petjada de carboni. Segur que ja has presentat alguna declaració de la renda o alguna declaració de l’IVA de forma telemàtica però saps que moltes altres administracions ja s’han passat a l’entorn 2.0?

Molts ajuntaments, la diputació provincial, la Seguretat Social i, fins i tot, l’Agència Tributària catalana ja treballen en la seva totalitat en entorns digitals, el que significa que qualsevol comunicació que necessitin realitzar amb les persones jurídiques i les entitats (comunitats de béns, SCP) ho faran sempre de forma telemàtica.

El prpblema és que hem de ser nosaltres qui ens donem d’alta en cadascun d’aquests organismes per assegurar que rebem totes les notificacions. Tot i que tinguem instal·lat el certificat digital als nostres sistemes o que ens haguem donat d’alta a l’Agència Tributària, no és suficient. Haurem de realitzar el procés d’alta en tots els organismes de l’administració que tinguin relació amb la nostra activitat.

És important no demorar més aquest procés ja que, per exemple, l’Agència Tributària de Catalunya ja ha avisat de què no s’enviaran per correu ordinari més notificacions. Tot es realitzarà per la via telemàtica.

No comptar amb l’accés a la seu electrònica de tots aquest organismes pot fer que no tinguem constància de requeriments, comunicacions, el que pot provocar que caiguem en multes o sancions. Per altra banda, no tenir habilitats aquests accessos pot evitar que puguem presentar tràmits a alguns organismes com, per exemple, la Tresorieria General de la Seguretat Social que, actualment, no permet cap tràmit ni comunicació que no sigui per via digital.

Per poder accedir a tots aquest serveis és imprescindible comptar amb un certificat digital o el DNI electrònic.

Som conscients de què tots aquests processos i canvis cap a un entorn totalment digital pot provocar alguns mals de cap. Per això, a Palau i Associats podem acompanyar-te en tot el procés i ajudar-te a entrar a l’entorn 2.0 amb les Administracions.

Tags: , ,

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?