Blog

Els ERTES després del 30 de setembre

Els ERTES després del 30 de setembre

Tot i que està previst que el Govern i els agents socials es reuneixin en els propers dies per negociar la prolongació dels ERTES per a després del 30 de setembre -termini de l’última data aprovada-, la mesura encara està en el aire.

El debat de la prolongació dels Expedients de Regulació d’Ocupació gira en torn a si cal prolongar les condicions favorables dels ERTE fins al primer trimestre del 2021 només per a les empreses i treballadors dels sectors més sacsejats per la crisis del Covid-19 o si cal fer-ho de forma universal per tal d’evitar discriminacions; molts sectors estan interrelacionats i casi ca empresa es lliure de les conseqüències econòmiques de la situació causada per la pandèmia.

En qualsevol cas, i de no acordar-se una prolongació, les prestacions dels treballadors que estiguin en situació d’ERTE des de que al març començà el confinament, es veuran reduïdes a finals d’aquest mes. De no allargar-se els ERTES, la regulació vigent estableix que transcorreguts sis mesos des del primer cobrament de la prestació, aquesta es redueixi al 50% de la base reguladora; baixaria així, considerablement, la paga de la prestació.

Cal recordar que la figura de l’ERTE ha estat clau en aquest context i que s’ha establert com a eina per evitar la destrucció de llocs de feina. Destacar, a més, que els empleats continuaran contant amb les mateixes condicions, amb independència de l’import que es cobri, pel que fa al dret de prestació, a què el temps que gasten amb aquesta ajuda segueix sense computar a efectes de prestació de la seguretat social, etc.

Si necessites assessorament en matèria laboral, tant en qualitat de particular –empleat– com d’empresa, no dubtis en contactar amb nosaltres, t’oferim el millor assessorament integral.

Deixar un comentari

Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
Com et podem ajudar?